Udruga Dugine obitelji koja okuplja LGBTIQ parove i pojedince koji imaju djecu ili planiraju postati roditelji, ove je godine 18. siječnja izdala svoje prve slikovnice „Moja dugina obitelj“.
Dvije slikovnice, prekrasnih ilustracija prikazuju svakodnevne životne situacije malih 4-godišnjih junaka Ane i Roka.

Ana je prekrasna djevojčica koja voli ljeto, jagode i proučavati slikovnice sa prijateljima iz vrtića. Ono što Aninu obitelj čini naizgled neobičnijom od drugi obitelji njenih vršnjaka je to što Ana ima dva tate. Iako se svakodnevno susreću s mnogobrojnim izazovima koje pred njih stavlja društvo u kojem žive, Ana je presretna jer ima čak dva para ramena za nošenje kad su umori hodajući.

Slikovnicu o djevojčici Ani možete prelistati klikom na sliku.*

Drugi junak slikovnice je Roko, običan dječak iz naizgled neobične obitelji. Roko je jako ponosan i sretan što njegovu obitelj čine dvije mame jer one jako vole peći njegove omiljene palačinke. Uz igre na snijegu, dječak iz ove priče jako voli crtati s prijateljima i jesti kruške.

Slikovnicu o dječaku Roku možete prelistati klikom na sliku.*

Kome je namijenjena slikovnica?

Slikovnica „Moja dugina obitelj“ namijenjena je djeci predškolske dobi, a cilj slikovnice je jačanje socijalne integracije djece koja imaju istospolne roditelje te promicanje tolerancije i poštovanja različitosti.

Kako je došlo do ideje?

Početkom godine Udruga Dugine obitelji provela je analizu o tome koje slikovnice u Hrvatskoj prikazuju dugine obitelji, te došli do rezultata da nije postojala ni jedna slikovnica na hrvatskom jeziku koja bi govorila o duginim obiteljima. Više o analizi slikovnica pročitajte OVDJE.

Koji su daljnji planovi?

Uz plan provođenjem daljnjih izdavačkih projekata, slikovnica „Moja dugina obitelj“ bit će prevedena i na druge jezike, engleski, francuski, njemački, talijanski i dr.

Slikovnica „Moja dugina obitelj“ besplatna je za sve zainteresirane, a rad Udruge možete podržati donacijom. Više informacija pročitajte OVDJE.

Hvala udruzi Dugine obitelji na ovom hvale vrijednom projektu i uz potpunu podršku Vam želimo uspješan nastavak rada.

*Fotografije ustupila udruga Dugine obitelji
Izvor: Dugine obitelji ; CroL 

Komentari

comments