Edukativna aplikacija Happy Coloring Book za android mobilne uređaje dostupna za besplatno preuzimanje u Google Play Store. Većina likova za bojanje koji se nalaze u aplikaciji naslikani su jednostavno kako bi bili pristupačniji mlađoj djeci.

Korištenjem ove igre, dijete uči nazive boja, slova i brojeve, vrste životinja poput ptica, kukaca, riba, te vrste vozila (Slika 1.). Sve navedeno nalazi se u 14 kategorija, gdje možete pogledati galeriju spremljenih radova ili nacrtati sami svoj crtež na praznoj stranici (Slika 2.).

Slika 1. Kategorije
Slika 2. Kategorije

Nakon što smo odredili jezik koji želimo možemo odabrati kategoriju (Slika 3.).

Slika 3. Odabir jezika

Odabrali smo kategoriju Godišnji odmor (Slika 4.),te kliknuli na treću sliku u prvom redu Brodić sa životinjama (Slika 5.). 

Slika 4. Godišnji odmor
Slika 5. Brodić sa životinjama

Za početak obojiti ćemo sliku tako da iz gornjeg izbornika odaberemo četvrtu ikonicu, kanticu s bojom (Slika 6.), te iz donjeg izbornika boju koju želimo. Onaj dio koji želimo obojiti dotaknemo. Pomicanjem donjeg izbornika u lijevu stranu možemo otkriti više boja (Slika 7.).

Slika 6. Odabir ikonice
Slika 7. Odabir boja

Nakon što smo obojili sliku po želji, na nju možemo staviti naljepnice. To radimo tako da u gornjem izborniku odaberemo čarobni štapić (Slika 8.), te u donjem izborniku pronađemo naljepnicu. Tamo gdje je želimo staviti dotaknemo ekran (Slika 9.). Dvostrukim klikom na naljepnicu možemo je smanjiti ili povećati.

Slika 8. Odabir ikonice
Slika 9. Naljepnica

Sada u gornjem izborniku odaberemo poklončić, a u donjem objekt koji želimo. Na naš crtež postavljamo ga jednako kao i naljepnice, dotaknemo dio na koji želimo staviti objekt. Ono što je zanimljivo u ovoj kategoriji je da su svi objekti koje stavimo na naš crtež pomični, a povećavamo ih dvostrukim klikom. Neke od animacija možemo maknuti sa slike tako da kliknemo jednom na njih (Slika 10.).

Zadnja ikonica u gornjem izborniku omogućava nam stavljanje slova na naš crtež. Slovo biramo u donjem izborniku. Za više slova pomičemo donji izbornik u lijevo (Slika 11.). Sve animacije i naljepnice možemo pomicati tako da ih kliknemo i bez puštanja premještamo po cijelom crtežu.

Slika 10. Animacija
Slika 11. Slova

Ostale ikonice služe nam za spremanje gotovog crteža, uređivanje crteža, kao i za brisanje dijelova ili svih radnji (Slika 12.). Klikom na prvu ikonicu vraćamo se na početak gdje možemo izabrati novu bojanku iz kategorija.

Slika 12. Ostale ikone

Iz galerije radova, svaki crtež može se podijeliti na društvenim mrežama.

Osim otkrivanja i učenja novih stvari, aplikacija djeci omogućuje izraziti svoje misli i osjećaje putem odabira boja i ostalih elemenata. Više o analizi dječjeg crteža potražite OVDJE.

Komentari

comments